lördag 18 augusti 2007

Världens längsta bokbord

Stockholms kulturfestival har pågått under veckan och i vanlig ordning avslutas den med Världens längsta bokbord på Drottninggatan där det dukas upp med böcker i långa rader från bokhandlar, bibliotek och förlag och där även andra aktiviteter som boksigneringar och litterära vandringar pågår vid sidan av. Förra året mätte bordet över en mil (!) och det återstår väl att se om ett nytt rekord sätts imorrn... Klockan 11-18 är det i alla fall som gäller och mer information hittar du här.

Själv har jag inte riktigt bestämt mig för om jag ska gå än. Jag är ärligt talat ganska slut efter att ha jobbat sex dagar i rad, men om det blir okej väder imorrn låter det ju onekligen lockande!


Senare tillägg: Nu när jag sett bokbordet med egna ögon så kan jag ju slå fast att det rimligen inte var fråga om en mil i längd, utan snarare en kilometer. Ovan refererade jag okritiskt vad Kulturfestivalen själva skrivit på sin sida, men någon måste ju ha varit lite virrig.

2 kommentarer:

Klara sa...

Såg att du läste "I en klass för sig" just nu! Mycket trevlig bok tyckte jag i våras när jag gladeligen slukade en internatskoleskildring. Är skönt när tjocka böcker är sådana som bara vill slukas!

Erika sa...

Jag läste ut boken inatt vid 02-rycket. När det var hög tid för läggdags hade jag retligt nog bara 30 sidor kvar och så lite känns inget vidare att spara till dagen efter, när man är ändå är så nära menar jag...
Jag har en viss svaghet för internatskolemiljöer också. Håller med om att boken var bra!