lördag 1 september 2007

Idag är ingen vanlig dag...


... för idag är det Erikas födelsedag.

Jag fyller 25 år!


10 kommentarer:

J sa...

Gratulerar!

Marianne sa...

Hipp hipp hurra!


Grattis på födelsedagen!


Ett antal böcker i present, va? :o)

Bokomaten.. sa...

Oh, men grattis, grattis och hurra, hurra, hurra!

Maria sa...

Grattis!

Erika sa...

Tack s� mycket f�r alla gratulationer! Jag hade för övrigt en jättebra 25-årsdag.

Lise sa...

Stort grattis i efterskott!
Såå.. blev det några böcker i present? ;)

Erika sa...

Marianne och Lise: Faktum är att jag medvetet brukar låta bli att önska mig böcker och skivor. Anledningen till detta är att jag hellre köper dem själv till ett vettigt pris på Internet, eftersom jag VET att släkt & familj av lathet eller tidsbrist ofta går till vanliga bokhandeln/skivbutiken och betalar hutlösa priser, vilket jag inte vill ha på mitt samvete. Må vara att det låter konstigt, men jag får faktiskt ångest av det...

Istället brukar jag passa på att önska mig större, dyra presenter vid jul och födelsedagar. I år blev det t.ex. pengar till en ny arbetsstol (den nuvarande suger och förstör min rygg!), en lyxepilator från Braun, säsongskort från SL, middag på libanesisk restaurang och lite annat smått och gott. Jag är helnöjd!

Men det är klart att det som vanligt kliar i bokbeställningsfingrarna... Måste nog beställa en kursbok snart och då lär det ju slinka ner fler böcker.

Klara sa...

Som många andra sagt - Grattis!

Det är också lite jobbigt tycker jag med att önska sig böcker - antingen blir det som en inköpslista - man listar sina önskningar och anhöriga köper vad man sagt - eller så får man oväntade böcker som kanske inte alls passar.
Fick på min födelsedag i augusti en bok av Orhan Pamuk - precis efter att jag hade sagt att jag inte tyckte så mycket om Den svarta boken. Som tur är tycker jag mycket bättre om den jag fick nu, Det tysta huset tror jag den heter.

Det är farligt med presenter ;)

Spectatia sa...

Grattis i efterskott! Känner igen dilemmat om hur man ska förhålla sig till människor som tänker "Ja, men hon läser ju så mycket - vi köper bara en bok!" ;-)

Erika sa...

Klara: Tack! Ja, det är det också, man vill ju inte riskera att folk köper böcker som man inte vill ha och som bara blir hyllvärmare... Jag har ju redan långa listor med böcker jag vill läsa och har inte tid att vika av ifrån dem.
Dock tycker jag att presentböcker/fotoböcker av olika slag kan vara lite kul. T.ex. fick jag en fin bok med bilder på kända bibliotek runt i om i världen av min pojkvän häromåret!

Spectatia: Tack! Ja, precis, som om det skulle funka med vad som helst...