tisdag 25 september 2007

Barnbokskatalogen 2007/2008

Säsongens Barnbokskatalog är på gång! Katalogen, som kommer ut en gång om året, produceras och finansieras av Statens kulturråd. Syftet med den är dels att stimulera barns läsning, dels att visa på bokutgivningens bredd och mångfald på barn- och ungdomsområdet. I katalogen presenteras nyutkomna böcker för alla åldersgrupper (alltifrån bilderböcker till ungdomsböcker), men även ljudböcker, poesi, manga/serier och faktaböcker tilldelas egna avdelningar. Katalogen brukar också ha ett nytt tema varje år. I år är det klimatsmart som gäller.

Katalogen går att beställa gratis från Kulturrådets hemsida. Den kan också hämtas på helgens bokmässa i Göteborg där den lanseras eller inom kort på ditt lokala bibliotek, då varje bibliotek med självaktning brukar beställa in ett stort antal för fri utdelning. Självklart kan man nöja sig med den elektroniska upplagan också, som jag länkade till allra först i inlägget.

Även om man inte hinner läsa så mycket barn- och ungdomslitteratur, så tycker i alla fall jag att det är roligt att hålla lite koll på vad som ges ut.

Inga kommentarer: