tisdag 29 januari 2008

Författarsamtal i Kunskapskanalen

Internationell författarscen, som bjuder in utländska författare till samtal inför publik i Kulturhuset, firar 10 år i år. Förutom vårens program så har de i år ett samarbete med Kunskapskanalen som sänder några av förra säsongens författarsamtal (dock nerklippta till 30-minutersprogram). Kolla in listan och sändningstiderna här.

Några har tyvärr redan sänts och även om det står att de sedan läggs upp på webben så hittar jag inte var. Min plan är i alla fall att försöka se intervjuerna med Jenny Diski, Mircea Cărtărescu och Richard Ford. Den med Sarah Waters upplevde jag i och för sig på plats förra året, men eftersom jag föll handlöst för Nattvakten lär jag se om den.

7 kommentarer:

Snöfrid sa...

länkade precis till din blogg ;)
kram

Erika sa...

Snöfrid: Tack för det! Och kul med din fantasyblogg. Det är en genre jag inte gett en ordentlig chans, men kanske borde.

Lena sa...

Tack för en rolig blogg och tack kunskapskanalen som visar dessa underbarar författare. Själv bor jag i kära norr så kulturhuset ligger långt från mina breddgrader. Läste Nattvakten nyligen och den var så bra, men inget slår riktigt Jenny Diski för mig.

Erika sa...

Lena: Tack för komplimangen! Jenny Diski har jag faktiskt ännu inte läst, men något säger mig att jag skulle uppskatta hennes sätt att skriva.

Lena sa...

Om du inte läst Jenny Diski så kan jag rekommendera henne, hennes reseberättelser är så speciella, det finns en egen Jenny Diski värld som jag inte kan vara utan. En annan författare som jag också kan rekommendera är Joan Didion om du inte redan läst henne. Både hon och Jenny Diski är språk virituoser av hög klass.

Ylva sa...

Jag håller med Lena: Läs Jenny Diski! Du kommer inte att ångra dig.

Erika sa...

Lena: Låter spännande tycker jag! Har kollat in hennes romaner lite sedan tidigare och Främlingar på tåg känns som den som lockar mest... Får ta med den i nästa bokbeställning! Joan Didions Ett år av magiskt tänkande har jag däremot läst och tyckte var bra, men inte så att jag blev överväldigad.

Ylva: Jag litar på er! Ska ge henne ett försök framöver.