måndag 14 januari 2008

Bokfemman v. 3

Temat för veckans bokfemma är "senaste". Senaste vad är upp till var och en, själv har jag valt följande indelning:

1. Senaste boken jag läste ut: Jessica Kolterjahn Ut ur skuggan. Mycket bra! Recension kommer snart.

2. Senaste boken jag köpte: Kate Atkinson - Mänsklig krocket. Inköpt som pocket så sent som i eftermiddags på Stadsmissionen.

3. Senaste konstkursbok jag läste ut: Konst och visuell kultur: 1810-2000. Blev visserligen klar med första läsningen förra veckan, men det riktiga pluggandet och nötandet sinkades tyvärr helt p.g.a. sjukdom. Således ska jag inte skriva någon tenta om modern svensk konst ikväll, utan får en ny chans om ett par veckor.

4. Senaste berättelse jag gärna blir skrämd av: Tindalos av John Ajvide Lindqvist, som gått som skräckföljetong i DN. Jag har i alla fall kommit så långt att jag laddat ner ljudboksversionen som är gratis, inläst av författaren själv.

5. Senaste boken jag lånade ut till mamma: Paul Auster - Orakelnatten. Men jag vet inte om hon läst den än eller vad hon tyckte.

3 kommentarer:

Bokomaten.. sa...

Den enda jag läst av dessa är "Mänsklig krocket" av Atkinson. Gick på gymnasiet när jag läste den men minns att jag gillade den.:) Inte riktigt lika bra som "I muséets dolda vrår" tyckte jag då i alla fall, men bra nog.

Erika sa...

Bokomaten: Jag hoppas på att den är bra! Har en annan oläst av henne här också, den senaste: En god gärning.

Tekoppen sa...

Åh, Mänsklig krocket är så otroligt bra! Levande, magisk, surrealistisk, originell. Har läst den många gånger och även om det är länge sen sist så har jag kvar den i mycket kärt minne. Tio gånger bättre än I museets dolda vrår, om du frågar mig ;)

Ut ur skuggan blir jag bara mer och mer sugen på. Bara flattemat gör den ju till ett måste, och har den dessutom vibbar av Den allvarsamma leken kommer jag knappast att bli besviken. Tack för att du peppat mig ännu mer inför läsningen, Erika :)