söndag 3 februari 2008

Pocketskydd de luxe

Tentan igår förmiddag gick finfint och det känns skönt att nu ha hela grundkursen i konstvetenskap som i en liten ask. För att fira åt jag lunch ute på stan och besökte sedan Pocket shop för att kolla in senaste pocketnyheterna och böcker jag funderar på att köpa i största allmänhet. En liten present blev det också förstås - det var jag faktiskt värd - nämligen ett pocketskydd de luxe! Eftersom jag ofta läser på tunnelbanan kändes motivet med tunnelbanekartan (där stationerna är utbytta till författarnamn) som ett givet val.


Jag är ju galet rädd om mina pocketböcker och har alltid Pocket Shops plastskydd på dem när jag har med mig dem i väskan. Positivt med den här kraftigare tygvarianten är att den har en snodd omkring sig så man slipper problemet med att boken öppnar sig i väskan. Sen är jag i och för sig inte den som brukar skämmas över vad jag läser, men ibland kan det vara skönt att slippa skylta med titel och författare, särskilt som folk alltid är så nyfikna på vad man läser (jag känner ju mig själv, jag försöker alltid smygtitta på vilka böcker mina medresenärer håller i händerna). Det enda negativa med det nya pocketskyddet är att den inte går att anpassa till bokens tjocklek lika bra som plastvarianten eftersom tyget inte räcker till, så böcker över 450 sidor kommer bli ett problem. Lyckligtvis är de flesta böcker jag läser tunnare än så.

Vilken bok ska då få den stora äran att inviga det nya pocketskyddet? Jo, det blir Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist, som jag redan är halvvägs igenom.

8 kommentarer:

Hermia sa...

Tjusigt fodral! Fick ett i julklapp fast i linne med sidenband, har dock inte invigt det ännu.

Kul tentan gick bra!

Klara sa...

Har funderat en del på dessa skydd då mitt plastfodral är så fult och jag därför inte har använt det speciellt. Men man kanske ska testa på det! De är ju så snygga.

Erika sa...

Hermia: Åh, linne och sidenband låter lyxigt värre!

Klara: Det trista med dem i plast är att det blir så fula veck när man viker dem på ena sidan för att anpassa till bokens tjocklek, och snyggare blir det inte när böckerna har olika tjocklek så man måste göra nya varje gång. I alla fall är det så det funkar på dem jag har.

Lena sa...

Hantering av odöd i ett sådant snyggt pocketskydd, kan det bli bättre, boken är helt underbar, sträckläste den en dag när jag var sjuk och min var hela dagen i skidbacken. Jag tänker fortfarande på denna bok, den hade något speciellt.

Grattis till tentan, skulle också vilja kunna plocka massa underbart roliga poäng, men mitt kära universitet ligger för långt bort.

Magix sa...

Skönt att tentan gick bra!
Tror att pocketskyydet minsann kan komma in handy alltid då o då, speciellt det där med snodden lät smart, det är hemskt om något har kommit in i boken och vikt dess sidor!

Erika sa...

Lena: Jo, den är bra och tänkvärd. Det är verkligen något svårt personerna i bokens ställs inför med alla s.k. omlevande.
När det gäller universitetet så finns det ju många roliga kurser att läsa på distans, hoppas du inte har missat det! Kolla in: www.netuniversity.se

Magix: Har provat pocketskyddet en del nu och är hittills väldigt nöjd! Snodden är typiskt bra. Sen glömde jag nämna att det har ett praktisk bokmärkssnöre också.

Ylva sa...

Hihi, på tal om bokfodral och tjuvläsning av andras boktitlar (och kanske också texten?)-har ni läst Spectatias inlägg om saken idag? Hon tycker fodralen är en styggelse eftersom man inte ser vad andra läser!

Erika sa...

Ylva: Hehe, jo jag läste det och håller dessutom till viss del med. Jag är nog lite paradoxal som både tycker det kan vara skönt att dölja vad jag själv läser, men samtidigt tycker det är trist att inte se vad andra personer med skydd/fodral läser.