måndag 28 januari 2008

So long, Mrs Dalloway

Glad i hågen satte jag igång med Mrs Dalloway häromveckan, men tvingades ge upp halvvägs. Missförstå mig inte, det är verkligen inget fel på boken, jag önskar bara att jag hade tid att läsa den på ett värdigt sätt! En roman av det här slaget - som utspelar sig under en enda dag, har ett intelligent språk och ständigt pendlar mellan olika människors perspektiv och är intensiv i största allmänhet - kräver full koncentration och tappar oerhört på att läsas i uppstyckad form. Inget annat än sträckläsning är gott nog för denna guldklimp, så därför får jag säga adjö till Clarissa och hennes festförberedelser så länge. Vi ses snart igen.

All energi går för närvande åt att tentaplugga inför lördagens skrivning på grundkursens sista delkurs. De två senaste helgerna har spenderats genom att besöka IKEA, Mio och diverse andra butiker för att styra upp det nya hemmet. Exempel på saker som har inhandlats är sko- och hatthylla, dunkudde och duntäcke, ytterligare en bokhylla, extra hyllplan (eftersom en Billyhylla numera är renodlad pockethylla och utrymme ju bör användas till fullo!), ett par cd-pelare, lampor och nu senast en garderob, a.k.a. den 236 cm höga möbeln från helvetet. Jag är övertygad om att jag kommer älska Pax Eikesdal när den väl är ihopbyggd och klar att använda, men att släpa den nedpackade och mycket tunga stommen uppför trapporna höll på ta knäcken på oss, ja jag fick rent utav ett raseriutbrott, och att sätta ihop den är ett projekt som inte bara kommer kräva en kväll utan flera. Alltså, so much för den fritiden.

6 kommentarer:

Klara sa...

Boken är riktigt härlig men samtidigt är det så stressande med sådana böcker som man bara måste läsa mycket i varje gång man läser - det är inte ofta man hinner med sådana böcker. Men ofta blir man så glad när man verkligen tar sig tid.
Lycka till med möblerandet!

Hermia sa...

Hoppas verkligen du återvänder till boken snart. Den är så fin!
Lycka till med tentan!

Erika sa...

Klara: Jo, lite stressande är det allt. Tänkte hugga in på något mer lättsmält härnäst.

Hermia: Det ska jag. Och tack!

Magix sa...

Läste faktiskt ett stycke ur den i dag inför en kurs och förstår precis vad du menar, man måste vara 100 %-igt koncentrerad! Lycka till med möblerandet, sådant är både tungt och roligt!

Erika sa...

Magix: Jo, det är lite allt eller inget med Mrs Dalloway. Vad gäller möblerandet så går det långsamt men framåt...

ylva sa...

Jag tycker faktiskt det går att läsa Virginia Woolf lite oregelbundet. Håller på med Mot Fyren nu, läser kanske ett par kapitel per vecka och det funkar fint! Det blir mer känsla än handling, vilket är bra för det inte är mycket till handling. ;)

Mkt trevlig blogg förresten!