tisdag 6 november 2007

Postmodern arkitektur? Ja, det har vi ju verkligen gått igenom... NOT

Tentan igår kväll gick riktigt bra, i fem frågor av sex hade jag stenkoll. Där handlade det bara om att ta sig tiden att skriva ner svaren och tanken "Jaha, här sitter jag och skriver VG" fladdrade inte utan vidare förbi ett par gånger. Ingen tenta är dock komplett utan en fråga från helvetet, men välbehärskad som jag är i situationer som denna bet jag givetvis ihop och levererade välformulerade chansningar för att visa mig värdig några poäng. Att anstränga sig brukar ge resultat och helt hjärtlös är väl han inte, arkitekturläraren.

Nu är jag garanterat värd en slapp vecka med bara skönlitteratur, medan jag laddar om inför den avslutande delkursen. För närvarande är jag inne i Hanne Ørstaviks Kallet (en författare jag gillar sedan tidigare), men det finns även andra böcker som länge pockat på min uppmärksamhet och som jag längtar efter ge mig i kast med: Svampkungens son av Marie Hermanson och Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow av Sara Gruen, bara för att nämna några exempel.

1 kommentar:

Maria sa...

Vad kul att det gick bra! Det är skönt när man känner att man har koll på det man ska skriva. Hoppas det blir några poäng på den svåra frågan också. Ha så trevligt med de skönlitterära böckerna! :)