tisdag 26 februari 2008

Recensioner på gång

Jag har ännu inte hunnit skriva om de böcker jag har läst på senare tid, men lovar att göra det snart. Bloggen har liksom fått stå tillbaka lite för läsandet av Den mörka materian-trilogin som är olidligt spännande. Befinner mig just nu halvvägs i den avslutande delen och både längtar efter och fasar för upplösningen.

3 kommentarer:

Pi sa...

Kul. Då hoppas jag på lite kommentarer om översättningen. Jag störde mig väldigt på språket. Och du har ju också läst den på svenska.

Erika sa...

Pi: Jo, jag läste i din blogg att du irriterade dig på översättningen, och kan till viss del hålla med dig i de exempel du tog upp. Men annars måste jag nog göra dig besviken, för faktum är att jag knappt stört mig på språket överhuvudtaget. Kanske för att jag varit alldeles för uppslukad av storyn och läst vissa partier väldigt fort... Du har väl läst böckerna högt som jag förstår och har därför säkert fäst betydligt större vikt formuleringarna.

Pi sa...

Det är säkert sant. När man läser snabbt för sig själv tror jag att hjärnan fyller i och rättar till och skapar logik. Åtminstone om man är en van läsare.

När man läser högt blir varje haltande formulering så väldigt tydlig.

Kanske hade jag inte alls lagt märke till det om jag läst den själv.