fredag 12 oktober 2007

Jag ska bli sambo!

Igår skrev jag och J. på kontrakten för en bostadsrätt, vilket alltså innebär att vi kommer flytta ihop inom en snar framtid! Vi har diskuterat detta länge och efter fem år tillsammans känns tiden verkligen mogen. En anledning till att det har dröjt fram till nu är nog för att vi varit så nöjda med våra nuvarande boenden (centralt belägna 1,5:or, båda dock för små för två personer), en annan min 2-åriga studiesejour i Uppsala.

Efter att hängt på Hemnet ett antal månader och gått på visningar sprang vi lite oväntat på vår drömlägenhet i söndags. Därpå följde budgivning nu i veckan, där vi alltså bjöd högst. Även om det rör sig om svindlande summor anser vi att vi kom relativt billigt undan, eftersom vi faktiskt förväntade oss att priset skulle gå upp ännu mer.

Igår var vi hos mäklaren tillsammans med säljarna för att skriva på alla nödvändiga kontrakt, vilket sannerligen var en upplevelse som genererade många vuxenpoäng. Det är dock ganska snabba ryck, redan i december får vi tillträde till lägenheten.

Själva lägenheten då, undrar ni? Jo, det är en liten 3:a på 66 kvadrat i ett sekelskifteshus på Söder, närmare bestämt i SoFo. Lägenheten är välplanerad utan några döda ytor, med fönster åt tre håll och med en centralt placerad hall (ogillar när man måste gå igenom ett rum för att komma till ett annat). Alla väggar och golv är i jättebra skick. Badrummet känner vi dock är i behov av renovering och vi funderar rent utav att satsa på en total sådan för att få det exakt som vi vill ha det. Anledningen till att vi inte nöjer oss med två rum utan vill ha ett extra är helt enkelt för att ett arbetsrum/bibliotek är ett måste, eftersom vi äger många böcker och man vill kunna sitta ifred ibland.

Nu har vi en hel del tungt arbete framför oss de närmaste månaderna. Eftersom vi har dubbelt upp av de flesta möbler och liknande måste vi göra oss av med en hel del, men vi måste också köpa en del nytt som t.ex. dubbelsäng och garderob. Då jag bor i hyresrätt blir lyckligtvis min utflyttning väldigt smidig, men J. däremot måste genast sätta igång med sälja sin bostadsrätt vilket ju inte direkt sker i en handvändning.

Men bortsett från allt detta: Åh, vad roligt det ska bli att flytta ihop! Vi vill flytta nu genast!

4 kommentarer:

Marianne sa...

Gratulerar!

Ett nytt kapitel i livet :-)

Klara sa...

Så roligt med flytt! Och att flytta ihop i bostadsrätt (känns mkt vuxet och lite läskigt, men lagom pirr-läskigt). Förrutom själva kartongbärandet, och nerpackandet och det grövsta uppackandet så är det ju så kul att flytta - speciellt när det känns som att man flyttar till en så bra lägenhet! Grattis!

Erika sa...

Marianne: Japp, lite så är det... Alltid kul när det går framåt!

Klara: I grunden känns det bara roligt! Det enda som är lite läskigt är väl att det är så mycket pengar och ansvar inblandat... Att bo i hyresrätt är betydligt softare.

Maria sa...

Vad roligt! Det låter som en trevlig lägenhet. Lycka till med alla flyttbestyr.