onsdag 18 juni 2008

Florens och Siena

Efter att ha jobbat ovanligt intensivt den senaste tiden känns det välkommet med lite semester. Tidigt imorrn bitti beger vi oss således iväg till Toscana, närmaste bestämt först till Florens och sedan till den närbelägna medeltidsstaden Siena. Jag ser fram emot god mat, vin och härligt klimat - men inte minst all konst och arkitektur! Midsommarafton vigs med glädje åt de stora mästarna på Uffizierna!

8 kommentarer:

Hermia sa...

Blev ilande glad av din bild! Älskarälskar Florens! Kanske ni kommer till Fiesole också? Till den pyttelilla jättefina restaurangen strax efter där bussen stannar? Siena verkar också så fint, hoppas du avlägger rapport!

Hermia sa...

Trevlig resa också, förstås!

Erika sa...

Hermia: Tack! För mig blir det första besöket i staden, men jag tvivlar inte en sekund på att jag kommer älska den!

emm sa...

Låter härligt.

Hoppas ni får en mysig resa och Glad midsommar! :)

Snöfrid sa...

Å vad mysigt det låter! Och ser ut! Skulle vilja åka dit oxå.
Hoppas ni får det bra! :)

Ylva sa...

Aaaarghhh - hur avundsjuk kan man bli?!!!!
Antagligen inte mer än jag är just nu... Sitter instängd i min lägenhet och målar, slipar och packar och skulle göra i princip vad som helst för att få strosa runt i Firenze och äta en god måltid och ta en espresso&grappa efteråt...

Ha det fint. förresten...

Bokomaten.. sa...

Ohh! Har massor med tips, vad synd att jag också varit bortrest och inte i Florens då...:) Älskar, älskar Florens. Hoppas du kom in på Uffizierna. Man bör vara där någon timme innan de öppnar för att slippa köa i 4 timmar. Vill höra allt om Sienna också. Vad roligt!!

Erika sa...

Emm: Hoppas du också hade en trevlig midsommar.

Snöfrid: Tack! Mysigt var det.

Ylva: Oj då, flyttförberedelser (?)är verkligen ingen höjdare... Hoppas det inte är alltför tufft bara.

Bokomaten: Anade det! Till Uffizierna förbokade vi lyckligtvis biljetter, så vi slapp stå i kö överhuvudtaget (förutom till säkerhetskontrollen då). Och Siena var verkligen en fin liten stad... Eventuellt kommer det en kort reserapport.