lördag 25 oktober 2008

Sevärt


Igår var det äntligen dags, filmatiseringen av Låt den rätte komma in hade premiär. Både jag och sambon, som också läst boken, tyckte att den levde upp till alla förväntningar! Filmen har oundvikligen skalat bort en del från romanen men fokuserar på det väsentliga, har vackert foto, charmiga tidstypiska detaljer och framför allt bra skådespeleri av de två barnen. Bege er till närmaste biograf!

6 kommentarer:

fullbokhylla sa...

Jaaa! Maken såg den ensam i helgen när jag var bortrest men var så förtjust att han lovat att följa med mig imorgon ändå. Jippi!

Erika sa...

fullbokhylla: Det var snällt av honom!

Lena sa...

När våran lilla biograf visar den då ska jag bege mig dit, annars så blir det den tråkiga väntan tills den kommer på dvd. Men det positiva är att vi har fått en ny fin stor tv som gör det roligare att se på film hemma.

Bettan sa...

Kan inte annat än att hålla med, var tvungen att sätta mig i bilen och åka 8 mil för att se den på premiären, oh, det var så värt det! Saknade en del från boken som jag faktiskt hade tyckt skulle vara med i filmen, men man kan ju inte få allt, fotot var så underbart vackert! :)

Erika sa...

Lena: Men att se film och tv-serier på dvd är verkligen inte fy skam - det gör jag mycket (för närvarande är jag t.ex. helt uppslukad av The Wire). Skulle vilja ha en stor platt-tv bara...

Bettan: Jag saknade faktiskt inte så mycket, möjligen pedofilvinkeln (som ju gör historien ännu otäckare), men jag tror det hade blivit för rörigt om filmen följt upp alla bokens trådar.

Lena sa...

Visst är The Wire riktigt bra, jag var helt fast i den.