fredag 26 september 2008

Rapport från bokmässan: fredag


Jag älskar sekunden när man kommer in på mässan och blickar ut över årets version av mässhallen, med alla montrar och gigantiska skyltar överallt. Man tar ett djupt andetag och tar steget in och plötsligt sprider sig lyckoruset genom kroppen: äntligen här!

Har under dagen sprungit på flera arbetskamrater och bekanta. Större delen av biblioteksvärlden tycks vara här som vanligt, liksom Sveriges kulturelit.

Idag har jag varit fyra seminarier, bl.a. ett där Ronnie Sandahl intervjuade Jens Lapidus som var mycket underhållande. Favoriten var dock det med John Ajvide Lindqvist. Navid Modiri (från Filmkrönikan, ni vet) inledde med att annonsera att John var försenad och att vi därför fick hålla till godo med en annan gäst under tiden, nämligen den tyske trollkarlen Hans Magnus Einzberger (gestaltad av gissa vem). Roligt ju!
Efter detta lilla shownummer pratades det om böckerna, filmatiseringen av Låt den rätte komma in och kommande filmplaner på de övriga romanerna. Det var också roligt att höra att han påbörjat en ny bok (hittills ca 50 sidor skrivna). Den kommer heta Lilla stjärna och handla om den 16-17-åriga sångerskan Tesla som plötsligt blir jättekänd, men som visar sig ha obehagliga baktankar med berömmelsen. Spännande!

Hittills har jag inte shoppat så mycket, bara några pocketböcker från Adlibris (ett par deckare och så kunde jag förstås inte motstå Illusionen om Gud av Richard Dawkins) – suveränt förresten att man fick med ett presentkort värt 25 kr vid köpet – men jag skulle gissa på att det blir något mer i morgon.

5 kommentarer:

Micaela sa...

Aaa-haha, vad kul med Ajvide Lindqvist (och att du uppdaterar med bilder). För att trösta att jag är hemma med sjuk hund åkte jag med min kära mor förbi Myrorna i Ropsten en snabbis och fyndade hela elva nya böcker (varav Den trettonde historien inbunden för ynka 19:-, det kallar jag kap). Ser fram emot fortsatt rapport från bokmässan!

Magix sa...

Åh ja, den där känslan infann sig även hos mig. Visst är det trevligt :)

emm sa...

Låter toppen!

Erika sa...

Micaela: Jo, jag har ju med mig både Precious (aka laptopen) och Brownie (aka digitalkameran), så jag tänkte att what the heck?
Typiskt bra med kap ju, jag gillar som bekant också att fynda i second hand-butiker. Men tråkigt att höra att er hund fortfarande är sjuk.

Magix: Ja, det är härligt!

Emm: :)

Annika sa...

Visst var Ajvide-seminariet klockrent! Mycket skratt, om inte annat.