söndag 28 juni 2009

Höstens böcker

För ett par veckor sen kom Svensk bokhandels höstkatalog som jag har bläddrat lite i på lediga stunder. Och bättre sent än aldrig tänkte jag berätta lite om vad jag ser fram emot i höstens utgivning:

* Dan Brown - Den förlorade symbolen (oktober). Ja, faktiskt! Jag har läst alla hans fyra böcker och tycker de fungerar utmärkt som underhållning för stunden.
* Carina Burman - Kärleksroman (augusti). Jag är ett stort fan av hennes historiska deckare, så det vore roligt att se hur hon skriver i övrigt (skäms dock fortfarande lite för att jag inte tagit mig an Den tionde sånggudinnan som jag tror passar mig i alla avseenden).
* Nick Cave - Bunny Munros död (oktober). För att jag gillar hans musik och hans låttexter, och inte kan undgå att bli nyfiken på hur han är som romanförfattare.
* Monika Fagerholm - Glitterscenen (september). Detta är en bok vars utgivningsdatum ständigt blivit framflyttat, men nu är det alltså dags! Fagerholm kommer för övrigt till årets bokmässa.
* Camilla Grebe & Åsa Träff - Någon sorts frid (augusti). Det är nog fler bokbloggare än jag som följt den eminenta deckarbloggen Deckarsystrarna. Att det varit stiltje där några månader beror sannolikt på haft fullt upp inför släppet med debutroman, men hoppas de tar upp bloggandet igen när det lugnar ner sig lite!
* Jonas Karlsson - Den perfekte vännen (september). Jag var imponerad av debutnovellsamlingen som kom för ett par år sen, där de olika novellerna återgav olika personers perspektiv av samma händelser och hoppas på något i samma stil.
* Lars Kepler - Hypnotisören (juli). Pseudonymer är alltid lite spännande och dessutom gillar jag deckare.
* Jan Kjaerstad - Jag är bröderna Walker (oktober). Han är ju en av de coolaste och mest sympatiska författarna ever, det räcker som förklaring.
* Jessica Kolterjahn - Nattfjäril (augusti). Jag verkligen älskade hennes debutroman Ut ur skuggan och blev jätteglad när jag fick höra att hon skrivit en ny bok!
* Curtis Sittenfeld - Presidentens hustru (augusti). De flesta bokbloggare som läst den på originalspråk verkar ösa lovord över den, och jag tyckte om debuten I en klass för sig.

Vad ser ni fram emot att läsa i höst?

3 kommentarer:

fiaisreading sa...

Jag måste genast jaga rätt på den katalogen, känner jag nu!
Har läst American wife (Presidentens hustru) och den är riktigt bra! Inte i samma klass som Prep dock, men så är den också en av mina absoluta favoriter.
Jag blev också nyfiken på Nick Cave som författare!

Erika sa...

fia: Ja, gör det det, den är jätterolig att bläddra i.... De flesta bibliotek har den (bakom disken), så om du frågar får du säkert titta lite i den.
Vad kul att gillade Sittenfelds senaste!

Stephan Bäckman sa...

På min blogg kanman just nu vinna en pocket.

I sommar läser jag Änglar och demoner, är nog sist i Sverige på den.