måndag 8 juni 2009

Sommarläsning?

Helgen spenderades på västkusten (på Tjörn och Stenungsön närmare bestämt), där en av sambons bröder gifte sig. Himla fint var det och tur med vädret!

Väl hemma ser jag att många bokbloggare börjat fundera över, och i vissa fall gjort långa listor över, vad de planerar att läsa i sommar. Även om det är roligt att ta del av andras listor håller jag med det Magix skriver om här, dvs. att läsande ska vara en njutning. Jag har ingen lust att planera min läsning in i minsta detalj, utan vill kunna välja fritt efter humör. Det brukar bli en ganska bra blandning ändå i slutändan. Men visst finns det enstaka läsprojekt jag funderat över att ta mig någon sommar i flera år nu, där de hetaste kandidaterna är Agnes von Krusenstjernas Fröknarna von Pahlen-svit och Jan Kjaerstads Wergeland-trilogi. Blir det i år månntro?

9 kommentarer:

Hermia sa...

Jag har inte heller någon planerad läsning, men en påbörjad hemlånad stor hög från biblioteket. Men jag kan inte låta bli att kommentera att just Pahlen-sviten var min sommarläsning för nu rätt många år sedan. En fantastisk lässommar var det för mig! Hoppas du gillar dem när än du läser.

violen sa...

Eftersom jag är med i Jorderuntpååttaböcker utmaningen blir det väl inga problem för mig. Jag har införskaffat flera böcker för sommarmånadens resor och sticker emellan med lite nobelpristagare och deckare. Undrar faktiskt varför Älskade av Morrison inte går att köpa i pocket......?

Maria sa...

Det roliga med planeringen är just planeringen. Jag kommer ju inte följa den om jag inte känner för det. ;)

Snöfrid sa...

Planera min läsning gör jag aldrig, med undantag för recensionsex. eller studielitteratur då.
Men efter att jag läst ut en bok kommer det jag tycker är otroligt roligt, just att välja en ny! Alltså, jag väljer bok efter vad jag känner för att läsa vid tillfället. :)

Jättefin bild förresten, känner för att sitta där på klipphällen och mysa. ^^

Erika sa...

Hermia: Det är jag övertygad om att jag kommer göra!

Violen: Det kan jag inte svara på, men jag har också retat mig på många gånger att vissa böcker aldrig ges ut i pocket, eller att de inte trycks om när upplagan tar slut. Men då finns iaf antikvariat och second hand-ställen till hands.

Maria: Jo, att planera är iofs kul! Dock spricker planeringen nästan jämt för min del, hehe...

Snöfrid: Tack! Ja, det är verkligen jättefint därute... Inte så ofta jag är på västkusten.

Maria sa...

Ja, den brukar spricka för mig också. ;)

Hellre barfota än boklös sa...

Det enda jag i stort sett har planerat in är omläsning av Sagan om Ringen + några ytterligare titlar. Sen får vi se. Det brukar bli en salig och härlig blandning efter vad man blir sugen på att läsa.

Erika sa...

Hellre barfota: Jag har märkt att jag tenderar att läsa extra mycket deckare om somrarna (fast jag läser iofs mycket av den överhuvudtaget, särskilt i år).
Omläsningar av gamla favoriter är alltid trevligt, men klurigt när man samtidigt vill hinna med alla spännande nyutgivna böcker.

Maj Korner sa...

Nu fick jag lust att läsa om Agnes von Krusenstjerna, jag har många av hennes böcker från mitt barndomshem. De finns på den här bilden: http://majkorner.blogspot.com/2009/05/betydelsen-av-bocker.html

Måste nog damma av dem först bara!