fredag 21 december 2007

Hello, New York!

I flyttstöket har en annan rolig kommande händelse hamnat ordentligt i skymundan, nämligen att jag nästa lördag kommer vara lika lycklig som Hiro Nakamura (om möjligt) när jag befinner mig i New York! Jag och J åker dit tillsammans med hans bror och flickvän för att fira nyår, besöka de stora konstmuseerna, kolla in bokhandlar, shoppa loss och roa oss i största allmänhet. Dessutom har vi haft världens tur med boende. Istället för det svindyra budgethotellet vi bokat fick brodern i elfte timmen svar på sin annons angående önskemål att hyra en lägenhet, så nu får vi ett eget och förvånansvärt billigt mysboende på Upper East Side med två sovrum och gemensamt pentry och vardagsrum.

Det blir mitt andra besök i staden, sist jag var där gick jag på gymnasiet och reste i större grupp. Något säger mig att denna resa kommer att bli en ganska annorlunda upplevelse, inte minst för att jag sedan dess i stadig takt utvecklats till att bli en fullfjädrad kulturhora.

Nu behöver jag hjälp av er kära läsare. Förutom tips på skönlitteratur med New York-anknytning (Paul Auster & Siri Hustvedt som jag redan har full koll på undantagna), skulle dito på trevliga bokhandlar, antikvariat, bibliotek osv. uppskattas enormt.

5 kommentarer:

Bokmoster sa...

Har tyvärr just inga NY-tips att komma med, men vill gärna önska en trevlig resa, och en god jul!

Marianne sa...

Har aldrig varit i NY, men "The Girl ..." åker väl över dit vilken dag som helst, så kolla med henne.


God Jul!!

Spectatia sa...

Har inte så mycket att bidra med förutom att önska god resa och god jul! :-)

Bokomaten.. sa...

Läs Helene Hanff! "Letter from New York" om den går att få tag i!

Erika sa...

Bokmoster & Spectatia: Tack och god jul till er också!

Marianne: Det kanske vore en bra idé... Läste nyligen också om ytterligare en bokbloggare ska dit - verkar vara en populär tillflyktsort just nu (fast det är väl alltid egentligen). God jul!

Bokomaten: Den låter intressant! Jag vet redan att jag gillar hennes sätt att skriva då jag läst den fina brevväxlingsboken Brev till en bokhandel/84 Charing Cross Road... God jul förresten!