Hittade den här på bokhora.
1. Vilka författare köper du alltid i inbundet (dvs, snabbt efter boken kommit ut)?
Jag köper nästan aldrig inbundna böcker eftersom jag både tycker det är för dyrt och dessutom föredrar pocketformatet. Oftast brukar jag låna nyutgivna böcker från biblioteket om jag inte kan hålla mig, eller beställa recensionsex för den delen - annars inväntar jag snällt pocketutgivningen.
2. Vilka författare har du flest böcker av i bokhyllan?
Jag har tre eller fler böcker av ganska många författare, men det högsta antalet står helt klart Agnes von Krusenstjerna för med Fröknarna von Pahlen-serien som består av sju delar.
3. Vilken var den senaste boken någon tipsade dig om, och vad tyckte du om tipset? Var blev du tipsad, om det var en blogg?
Jag tycker jag får superbra boktips från andra bokbloggar mest hela tiden! Ingen nämnd, ingen glömd.
4. Vilken var den senaste boken du gav bort? Mottagande?
Minns inte riktigt. Jag ger sällan bort böcker, nästan bara om någon specifikt har önskat det, och föredrar att köpa alla mina egna så jag får precis vad jag vill ha.
5. Har du några biblioteksreservationer just nu?
Alltid, och minst 10-20 stycken samtidiga skulle jag tro! Både romaner och kurslitteratur. Som personal inom Stockholms stadsbibliotek får man reservera obegränsat antal böcker och slipper dessutom betala några avgifter, vilket förstås utnyttjas till fullo.
6. Vilken bok/böcker läser du just nu?
En gammal hederlig Sherlock Holmes-deckare (En studie i rött) som är charmig, spännande och skriven med briljant humor!
6 kommentarer:
Kul att läsa DIN lista :)
men vad fubbigt att personalen får reservera obegränsat! själv får man nöja sig med femton reservationer åt gången (malmö stadsbibliotek) vilket gör att man typ måste prioritera vilka man helst vill läsa. jag är avis!
*skratt* jag reserverar sällan böcker eftersom jag är ensam kung på täppan i skolbiblioteket och därmed både den som bestämmer vad som skall köpas in och den som först packar upp böckerna.;-)
svartanova: :)
Kajsa: Det är max 15 stt här i Stockholm också. Begränsningen beror på att det är mycket administrativt jobb med reservationshantering, t.ex. sändningar mellan olika bibliotek, att personalen ska plocka böckerna från hyllan och sedan skicka ut brev/e-post. Samtidigt tar vi ju betalt för tjänsten och det är så pass få som har så många reservationer, så jag kan tycka at man skulle kunna släppa på den där gränsen...
Bokomaten: Hehe, jag förstår. Men på sätt och vis är det ju en personalförmån som förenar nytta med nöje, eftersom det finns en poäng i att du har koll på böckernas innehåll. Barn och ungdomar frågar ju som bekant lite annorlunda än vuxna.
Att man skickar brev till folk känns oerhört omiljövänligt. Jag tycker det borde vara en skyldighet att är man under 60 år och vill reservera en bok så måste man även ha en emailadress.
Dessutom måste det vara en onödigt stor utgiftspost för skattebetalarna.
Jag mins när jag läste en Studie i rött, Den är nästan som två böcker i en. Den fick mig att köpa alla Sherlock Holmes noveller och romaner.
Stephan: Dåligt för miljön är det verkligen och detta retar jag mig ständigt på! Allt som kan skickas per e-post bör skickas per e-post är min filosofi. Men sanningen är att de flesta skaffade sina lånekort för ett antal år sedan och helt enkelt inte har meddelat oss sina e-postadresser, så man får försöka påpeka att vi gärna vill ha dem när låntagarna står där vid disken. De flesta nappar som tur är!
Jag gillade verkligen En studie i rött! Tudelningen är först lite förvirrande eftersom man nästan tror att del två är en helt annan bok p.g.a. miljöombytet och stilen, men de vävs ihop på ett snyggt sätt på slutet.
Skicka en kommentar