tisdag 1 juli 2008

Smått & gott

Missa för allt i världen inte Lotta Olssons sågning av Camilla Läckbergs senaste deckare Sjöjungfrun. Så elakt att det blir roligt, men ändå gjort med stil.

SVT visar i sommar tv-serien Berlinerpopplarna (i sex delar) baserat på Anne B. Ragdes populära böcker Berlinerpopplarna och Eremitkräftorna, som handlar om tre markant olika bröder som återser varandra efter tjugo år då deras dominanta mor ligger för döden. Sändningstiden är torsdagar kl. 21:00 i SVT1. Första avsnittet går i repris ikväll kl. 23:10.


Internationell författarscen har presenterat höstens program. Personligen ser jag fram emot Dennis Lehane den 19/11.

Senaste numret av Nöjesguiden har flera uppslag kring temat debutanter, där en lång rad författare och kändisar väljer ut sina bästa svenska debuter, mest överskattade sådana och bästa titlar. Mest hyllade debutanterna? Kanske inte helt förvånande Röda rummet och Gösta Berlings saga.

PS. Åh! Precis när jag ska posta det här börjar det ösregna och mullra idag igen... Underbart! Men det innebär nog också att jag håller mig hemma från aktiviteterna på Stadsbiblioteket tyvärr.

3 kommentarer:

Loveina sa...

Men Erika! Nu har det slutat regna! Det är klart att du ska ta dig iväg till Stadsbiblioteket.

Själv har jag en tvättid att skylla på...

Ylva sa...

Visst är det härligt md åska!
Jag har inte läst Berlinerpopplarna men tycker så himla mycket om serien! Har du läst boken och är det i så fall lika bra?
(Fast jag fattar inte det här med åldrarna. Tor ser inte mycket yngre ut än den som ska vara hans pappa medan Erlend ser ut att vara tjugo år yngre än Tor... Well, det är väl bara att acceptera.)

Erika sa...

Har hållit mig från datorn en del denna semestervecka, så lite sent men:

Loveina: Här fortsatte det regna ett tag till. Dessutom kände jag för hemmamys ;)

Ylva: Jag har läst halva Berlinerpopplarna, hann inte avsluta den under en stressig period. Men det jag läste var bra och tv-serien gillar jag också! Dessutom fin musik av Fläskkvartetten.
Håller med om åldrarna! Minns inte riktigt men har för mig att Erlend är en sladdis, men det känns orimligt att Tor ser lika gammal ut som sin pappa!