onsdag 16 juli 2008

Lästrio: Tidningar/tidskrifter

Sent omsider hakar jag på Petras lästrio. Jag börjar med den senaste och tänkte sedan jobba mig bakåt och göra några av de gamla. Frågan den här gången är:

Vilka tidskrifter/tidningar läser du helst?

Well, faktum är att jag nästan aldrig läser tidningar eller tidskrifter. Jag läser förstås dagligen valda delar ur DN:s kulturdel och andra kultursidor och i mån av tid även övriga nyheter. Men när det gäller tidskrifter blir det enbart sådana som handlar om litteratur och musik. De jag har gillat bäst på den fronten - Pop och BLM (Bonniers litterära magasin) - har tyvärr tråkigt nog lagt ner. På min lista över tidskrifter jag aktivt läser finns för närvarande bara två stycken:

1. SvB (Svensk bokhandel): facktidskrift för bokhandels- och förlagsbranschen, eftersom jag gillar ha koll på vad som händer där. Dessutom ingår de superfeta höst- och vårkatalogerna i prenumerationen som ju är en riktigt fröjd för en boknörd.

2. Sonic: musiktidskrift som kom till ett tag efter Pop:s nedläggning och har ungefär samma upplägg, med intervjuer och recensioner av musik med fokus på sånt jag gillar. Mina favoritnummer är de som ges ut sist på året med listor över årets bästa album.

Men jag måste erkänna att jag är lite nyfiken på Atlas litterära tillägg, som jag ännu inte hunnit kolla upp. Har någon gjort det och är den i så fall läsvärd?

6 kommentarer:

Loveina sa...

Jo kolla du upp ALT. Det var några timmars trevlig läsning. Kanske inte alla delar lika trevliga men på det hela taget en positiv upplevelse.

Mattias sa...

tidskrifter tilltalar mig på ett helt annat vis är böcker. Boken vill jag ska ge ett mer värde medans tiskriften bara underhåller.

Erika sa...

Loveina: Nej, man gillar ju sällan allt i en tidskrift, men det låter ändå lovande. Ska försöka kolla in den.

Mattias: Jag förstår ungefär hur du menar. Jag läser visserligen även ofta romaner (i synnerhet deckare) för underhållnings skull. Skillnaden mellan läsning av romaner och tidskrifter för mig ligger huvudsakligen i jag slukar de förra från pärm till pärm och plockar russinen ur kakan i de senare.

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Tänkte uppdatera min länklista. Hoppas att det är ok att jag lagt till dig i min länklista!

Erika sa...

Amoroso: Självklart, tack för det!

Anonym sa...

Ja, troligen sa det ar