tisdag 8 juli 2008

Lässvacka = filmhysteri

Läsningen går otroligt segt för närvarande. I Italien läste jag inte en rad (det fanns ju så mycket annat kul att göra), så Kärlekens historia lämnades oavslutad. När jag kom hem påbörjade jag Kvinna i grönt eftersom deckare av erfarenhet brukar kunna kicka igång mig, men inte heller den gjorde susen. Jag har kommit halvvägs, men trots att jag tycker den är riktigt bra går det segt. Dessutom är jag tillbaka på jobbet och är otroligt trött om kvällarna.

Vad har jag gjort istället då? Jo, sett film en masse. På No 1 Video på Götgatan 75 ( Stockholms bästa videobutik där man får behålla filmerna en hel vecka och dessutom hyr till halva priset som student, vilket lätt leder till missbruk) har jag hyrt följande:
* Juno - bra film med kvick dialog och trevligt soundtrack, men ändå något överskattad. Gillar både Ellen Page och Michael Cera, som verkar vara född till att spela nörd. Se gärna komedin Supersugen där han också är med. Galet rolig om man har barnslig humor, vilket jag har ibland.
* Gone, baby, gone - spännande thriller baserad på Dennis Lehanes bok med samma namn.
* There will be blood - mörk film om storhetsvansinne inom såväl oljebranschen som frikyrklighet, med suggestiv filmmusik av min Radioheadälskling Jonny Greenwood.
* Funny games (U.S. version) - mycket bra men obehaglig och ångestladdad film av Michael Haneke. Kan även varmt rekommendera hans Dolt hot som är ett strå vassare.

Dessutom har jag sett Sex and the city-filmen på bio. Det råder visst delade meningar om den, men jag gillade den i alla fall. Kändes som ett bra komplement till tv-serien, lite mer closure helt enkelt.

Men framför allt har jag sett hela fjärde säsongen av ett av mina absoluta favoritprogram: Project Runway. Dock inte på tv - orka vänta in TV3:s utdragna sändningstakt. Har tidigare följt föregående säsonger, men den här är utan tvekan den bästa hittills. Favoritdesigner? Christian, tätt följd av Jillian. Efter att ha sett finalen igår känns det lite tomt... Vad ska jag nu hitta på? Jag hoppas jag får läslusten tillbaka.

8 kommentarer:

åsa sa...

Jag tycker också att fjärde säsongen av Project Runway är bättre de tidigare. Dock inte så bra att jag orkar fixa fram avsnitten snabbare än tv3. Vem vann? (Jag är alldeles för nyfiken för att inte kolla upp sånt i förväg.)

Erika sa...

Åsa: Jag vill ju inte råka spoila för någon, men den som är nyfiken på svaret kan t.ex. kolla här: http://en.wikipedia.org/wiki/Project_Runway_(season_4)
(scrolla ner till Episode 14)

Läste för övrigt någonstans att de precis har börjat spela in en femte säsong :)

Hermia sa...

Jag läste faktiskt just Kärlekens historia när jag var i Florens. Satt bla på mur i Fiesole med den och njöt av novembersolen. För mig var det rätt bok vid rätt tillfälle...

Gillade också SATC-filmen. Ser nu serien på dvd för att kurera förkylning :-)

Lisa sa...

Blev livrädd att det skulle stå någonstans vem som vann, för jag sitter som naglad varje onsdagkväll nu. Jag har inte hunnit få någon favorit ännu, men det lär komma mycket snart! Behöver jag tillägga att även min läsning går på sparlåga?

Erika sa...

Hermia: Där ser man! Den verkade bra, hade ingen läsro bara.
Visst är SATC perfekt att slötitta på?

Lisa: Fear no more, här spoilas ingenting! Du hittar nog din favorit snart. Det är många designers som är riktigt bra i säsong 4 och som dessutom verkar sympatiska... Dessutom tycker jag det är roligt med tv-program som fokuserar på kreativa utmaningar!

emm sa...

Måste kolla in den videobutiken nu när det ser ut som mitt nya hemma blir på söder.

Erika sa...

Emm: Åh, där ser man. Vi kanske blir grannar?

emm sa...

Ja vem vet :)