måndag 26 maj 2008

Svåra att inte tycka om

Jag hann inte läsa DN:s boklördag förrän igår, men vad glad jag blev när jag upptäckte den här långa, fina intervjun med favoritjapanen Haruki Murakami! Jag gillar att en snart 60-åring, som i det närmaste har uppnått kultstatus inom litteraturen, kan vara så avslappnad, varm och sympatisk. Att han är en riktig musiknörd får mig bara att tycka om honom ännu mer. Och förstås det faktum att han ser storheten i Twin Peaks, världens bästa tv-serie! Nu är jag mest nyfiken på vilken av hans böcker som är på väg att bli film och vem som är regissör? Där var han alldeles för hemlighetsfull.
I Eurovision Song Contest, en skräptävling med skitmusik vars enda underhållningsvärde består i att dissa merparten av bidragen, kom jag plötsligt av mig när jag såg något som var bra och roligt på riktigt. Jag talar förstås om Sébastien Tellier (Frankrikes bidrag). Vilken kille! För hur många kommer egentligen undan med att ha lösskägg på kören, äntra scenen i en golfbil, och inandas helium och sedan sjunga med heliumröst utan utan att det blir trams av alltihop? Hade jag inte redan bestämt mig för att gå på Popaganda i augusti hade jag gjort det nu, för Sébastian Tellier vill jag inte missa.

6 kommentarer:

saom sa...

Kören var grymt snygg! Fler borde ha skägg och solglasögon på sina körtjejer.

Erika sa...

Saom: Haha... Ja, varför inte? Har förresten hunnit lyssnat in mig lite på Sébastien Telliers album Sexuality nu. Ännu bättre än jag förväntat mig, typ electronica à la Air möter Serge Gainsbourg. Rekommenderas!

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Jag älskade hans röst! Fast det var verkligen mest den låten som utmärkte sig?. Har inte hittat någon annan låt på albumet Sexuality som når upp till den nivån. Fast kanske ska han ses, hur konstigt det än låter :-)

Erika sa...

Amoroso: Jo, jag tror han vinner på att upplevas live. "Divine" är väl den mest trallvänliga låten, men jag föll också direkt för "L'amour et la violence" och den instrumentala "Sexual sportswear"... Allt vällustigt stönande i "Pomme" klarar jag mig dock utan ;)

Zinfandella sa...

Åh, jag håller helt med; Frankrike var kanonbra! Har ett långt inlägg på min blogg om väst-Europas kräftgång, men Frankrike var verkligen nyskapande.

Erika sa...

Zinfandella: Japp! Läste för övrigt ditt inlägg om Eurovision och kan bara instämma i att tävlingen är en orgie i dålig smak.