tisdag 27 maj 2008

I väntan på seminarieprogrammet

Idag släpps seminarieprogrammet till Bok och bibliotek den 25-28 september i Göteborg. Äntligen! Och som jag ser fram emot mässan! Efter att besökt den två år i rad har det redan blivit en tradition som varken jag eller min lika bokälskande sambo numera kan vara utan - alltså åker vi ner även i år.

Jag antar att jag inledningsvis kan nöja med mig att se programmet i elektronisk form. Annars har jag utvecklat en ritual där jag i lugn och ro sitter med min (sedan snart ett år förbeställda) tryckta seminariekatalog i soffan och markerar allt av intressant i olika färgkoder och då och då svär över onödiga schemakrockar, varpå jag tvingas rangordna alternativen. J. får sedan göra likadant innan vi koordinerar våra scheman och konstaterar att vi kommer göra drygt hälften tillsammans och resten inte. Men var och en måste ju låta sina intressen styra!

Om ni ska till mässan är mitt bästa tips att ni köper seminariekort. Seminarierna är så otroligt givande att mässhallen mest känns ytlig, trång och jobbig i jämförelse. Korten är förstås svindyra om man är vuxen-vuxen, men för oss vuxen-kids som fortfarande har studentkort i plånboken kostar det inte mer än 600 kr för alla fyra dagarna eller ca 300 kr/dag (inkl. inträde) och det är verkligen värt det!

Kollar igen och yes, nu har de släppt det! Återkommer med kommentarer ikväll eller så när jag hunnit smälta all information.

7 kommentarer:

Marianne sa...

Tack för tipset!
Nu är ett program snart på plats i en brevlåda nära mig :-)

Hoppas jag kommer iväg till Götet i år, det blir första mässbesöket i så fall.

Erika sa...

Marianne: Härligt! Du lär inte bli besviken, det är ett paradis för bokälskare!

Magix sa...

ååh, längtalängta, nästa höst ska jag STUDERA just i Gbg, så gissa var jag ska vara 25-28.9! Måste bestämt ta och beställa hem ett program åt mig och fundera på kort...

Erika sa...

Magix: Yay, underbart! Då har du något att se fram emot.

Snöfrid sa...

Har aldrig varit, men skulle såå gärna gå! Hoppas jag lyckas ta mig dit i år, får klura på HUR bara ^^

Camilla sa...

åååh, längtar! Som för Marianne blir årets mässa min första och jag är redan nu lite stressad över hur jag ska rodda ihop allt praktiskt, vilken dag som är bäst att vara där och om och i så fall var jag ska bo om jag bestämmer mig för att övernatta... vilka i-landsbekymmer ;)

Jag ser iaf fram emot mässan GRYMT mycket -det ska bli tokroligt! :)

Erika sa...

Snöfrid: Håller tummarna för dig! Jag vet en del som brukar åka ner över dagen bara, men det beror förstås på hur långt man har att åka...

Camilla: Härligt! Ja, det är mycket med det praktiska... Något jag har lärt mig är att man måste vara ute i väldigt god tid. När vi bokade vandrarhem för flera månader sen, var flera redan helt uppbokade (åtminstone dubbelrummen).
Om du bara ska vara där en dag, så välj fredag eller lördag! Brukar vara roligast program och aktiviteter då. Torsdagen riktar sig främst åt branschfolk och söndagarna brukar kännas lite avslagna eftersom det snart är dags att packa ihop...