torsdag 17 september 2009

Bokmässeplaner

Om bara en vecka är det dags för bokmässan och i år planerar jag besöka den på fredagen och lördagen. I vanlig ordning fokuserar jag på seminarierna och på fredag lyssnar jag gärna till Annina Rabe och Thomas Anderberg litteraturkritikens villkor, Horace Engdahl om arbetet i Svenska akademien (ingen mässa är komplett utan Horace eller Ebba!) och Monika Fagerholm om sin nya bok Glitterscenen.

På lördagen är det huvudsakligen flertalet deckarseminarier som lockar samt Ann Heberlein och Karin Johannisons samtal om depression och psykiska sjukdomar, Jonas Karlsson om sin nya novellsamling (jag gillade hans debut!) och den finurlige mysfarbrorn Claes Hylinger som presenterar sin nya bok Utan ärende. Eftersom lördagsprogrammet känns mer späckat för min del, så är det nog framför allt på fredagen jag kommer ha tid att stryka omkring nere i mässhallen och shoppa på mig en massa böcker. Hur ser era eventuella bokmässeplaner ut?

4 kommentarer:

Bokomaten sa...

Jag ångrar bittert att jag itne köpte seminariekort men kommer också traska runt på mässan på fredagen. Även torsdagen och förmodligen inte lördagen. Hade tänkte mig ett seminariekort på lördagen men tänkte också att jag kanske inte orkar med en dag till efter att ha gått runt i dagarna två.. Kom på bloggträff på fredagen om du känner för det! krockar med ett öppet seminarie jag ahde velat gå på, men edt är ett litet offer.:)

agnesilund sa...

Vill inte missa Isabel Allende på lördagen kl. 13.00. Daniel Sjölin modererar. Sen får det bli samtalet om Sigrid Undset med Ulrika Knutson och Ebba Witt-Brattström kl. 15.00. Vill gärna lyssna på Tysk höst 2009 också för att uppdatera mig lite. Till sist: Inred med Shabby chic kl. 16.30. Om orken räcker!

Erika sa...

Bokomaten: Nej, två dagar är nog ganska lagom - sen är i alla fall jag helt slut.
Tack för tipset om bloggträff. Vi får se, jag kanske dyker upp ;)

agnesilund: Allende vore kanske något, inte minst för att Daniel Sjölin är så bra på att intervjua... Ser ut som du har ett bra program framför dig!

Anonym sa...

Mina bokmässeplaner för detta år är precis samma som alla andra år, jag kommer inte besöka denna mässa även fast jag så gärna vill. I år läser jag inte om allt jag missar, för i år har jag barn och då är det ännu omöjligare att åka :). Jag hoppas du får en fin bokmässa.