tisdag 11 augusti 2009

Kepler avslöjad!

Jaha ja, det är författarparet Alexander och Alexandra Ahndoril som döljer sig bakom pseudonymen Lars Kepler! Det hade jag aldrig gissat på själv, kanske för att jag aldrig läst något annat av dem. Det som fällde paret var en lista på 10 mycket övertygande argument som Aftonbladet konfronterade dem med (kolla in dem här) och idag är det alltså bekräftat.

Personligen hade jag hoppats att avslöjandet hade dröjt lite längre, men det stora PR-jippot i kombination med att författarna helt enkelt delgivit några fakta för mycket om sig själva i chattar och liknande gjorde såklart att det inte kunde hålla i längden.

4 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

Det låter som en bok som är värd att provläsas, Hypnotisören.
Ha det gott Marie:)

Anonym sa...

Jan G är den enda myndigheten i Sverige där man kan ansöka om tillstånd och giltigt skäl för att använda pseudonym. Jag har läst Hypnotisören och den är läcker! Jan G vill bara stoppa vanliga läsare som jag från att upptäcka att Hypnotisören är så mycket mer spännande och välskriven än allt Jan G gjort och och ger ut på sitt eget förlag. Piratförlaget är ju det förlag som har den mest aggressiva marknadsföringen vi mött i detta land. Få glömmer de obehagliga planscherna på busshållsplatserna. Nej, Hypnotisören verkar få sina framgångar för att läsarna gillar den, pratar med varandra, diskuterar gåtorna och de spännande personerna.

Eva R

Anonym sa...

För mig var Hypnotisören är läsupplevelse. Den flyter fram som en spännade film, det känns som om man är med, som om man deltar och befinner sig i de mörka rummen.

Erika sa...

Marie: Ja, det tycker jag! Personligen gillar jag den, men åsikterna tycks gå isär... Många hakar nog upp sig på pseudonymbiten.

Eva R: Jan Guillou är allmänt känd som en självgod gnällspik - kanske är han i det här fallet bara avundsjuk på de framgångar boken har skördat?

Anonym (Eva R?): Jag tror presensformen den är skriven i tjänar sitt syfte; att få läsaren att ryckas med. Men framför allt är den ju spännande!