fredag 29 maj 2009

Läsa magisteruppsatser

... i arkivvetenskap på löpande band är ingen höjdare. Roligare saker kan man göra. Jag som i vanliga fall hör till den ambitiösa skaran har nu, helt utmattad, slagit av på takten och har siktet inställt på måndag då utbildningen äntligen är i hamn.

Mysdeckaren Filosofiska söndagsklubben av Alexander McCall Smith, som var tänkt att utgöra ytterst lättsmält underhållning mellan varven med den akademiska prosan, har jag dessvärre inte haft någon tid över till. Då och då tar jag mig dock en liten funderare över hur det egentligen förhåller sig med mysteriet med den unge man som fallit mot sin död från konserthusbalkongen... Förhoppningsvis får gåtan sin lösning under helgen som för ovanlighetens skull går i ledighetens tecken.

2 kommentarer:

Bokomaten.. sa...

Magisternivå redan?? WOW! Trodde inte det fanns magisternivå i arkivvetenskap, fast det är klart, det är ju en påbyggnadskurs, då blir det väl det. Vår magisterkurs startade aldrig, blev bara kandidatkursen.:-)

Erika sa...

Bokomaten: Jajemän! Det är som sagt en påbyggnadskurs, så alla sökande är minst kandidater redan. På Stockholms universitet ligger den på magisternivå sedan Bolognaprocessen trädde i kraft 2007.