söndag 22 februari 2009

Bokrea? Nja...

Förra året skrev jag ett inlägg om hur bokrean reat ut sin själ - och jag är fortfarande av samma åsikt. Jag har förstås bläddrat igenom Akademibokhandelns katalog och klickat runt lite på Adlibris och Bokus bara för att, men tycker i vanligt ordning att det inte finns särskilt mycket av intresse. Möjligen att jag får svårt att undvika att lägga vantarna på Boel Westins Tove Jansson: ord, bild, liv för 99 kr, men det är å andra sidan en bok jag velat ha sedan den kom ut och skulle alltså inte vara något impulsköp.

Är jag tråkig som känner mig totalt osugen annars? Kanske. Men jag har lärt mig av mina misstag och tänker inte köpa på mig en massa som ändå bara blir liggande, bara för att rensas ut några år senare.

3 kommentarer:

Sarah sa...

Jag brukar alltid säga att jag inte ska köpa någonting på bokrean - såvida det inte är en bok jag verkligen vill ha - men det slutar alltid med att jag ändå kommer hem med en massa böcker som jag aldrig kommer att röra efter "halva reapriset"-tiden.

Det är synd att de bara rear ut inbundna böcker. Oftast så blir det bara dyrare för mig, då jag alltid köper pocket annars.

Kajsa sa...

Jag har inte läst de böcker som jag köpte på bokrean förra året, inser jag nu, men i år har jag faktiskt enbart köpt böcker som jag verkligen vill läsa, och som jag skulle ha köpt eller lånat på biblioteket förr eller senare ändå, så jag känner mig nöjd.

Erika sa...

Sarah: Kan känna igen det där, ibland är det alldeles för lätt att lockas till impulsköp vilket man ångrar sen.

Kajsa: Låter som en vettig strategi! Genomtänkta köp = bra köp.