fredag 7 mars 2008

Slängkyss till Norstedts

Idag har jag fått Svensk bokhandelns pocketspecialnummer i brevlådan, ett tema som passar mig utmärkt eftersom jag i princip enbart köper skönlitteratur i pocket. Många aktuella pocketsläpp snokar jag förstås upp på Adlibris på egen hand (varken min bevakningslista eller önskelista går av för hackor!), men några utgivningarär förstås lätta att missa och därför brukar den här minikatalogen komma väl till pass.

Jag hoppade till och skrek högt av glädje när jag såg att Norstedts har bestämt sig för ÄNTLIGEN ge ut en ny pocketupplaga av Haruki Murakamis Norwegian Wood!!! Jag lånade boken på biblioteket i samband med att boken precis översatts och föll pladask, sedan dess har jag bittert ångrat att jag aldrig köpte den när den väl kom ut i pocket. I oktober får jag emellertid en ny chans och även om det är ett tag dit så är det ingenting jämfört med de år jag, varje gång jag besökt ett antikvariat eller en secondhandbutik, har tittat efter ett dugligt exemplar... Visst har vi alla någon eller några såna böcker förresten, som man konstant letar efter? Well, nu blir det till att hitta på någon ny för min del.

Ett urval av andra intressanta titlar:
* Marisha Pessl - Fördjupade studier i katastroffysik (april)
* Jenny Diski - Den motvilliga resenären (april)
* Ian McEwan - På Chesil beach (april)
* Gregory David Roberts - Shantaram, storpocket (maj)
* Carl Henning Wijkmark - Stundande natten (maj)
* Anne Tyler - Och var hör du hemma? (juni)
* Jeanette Winterson - Passionen (maj)
* Marjane Satrapi - Persepolis, samlingsalum (augusti)
* Haruki Murakami - Fågeln som vrider upp världen (augusti)

7 kommentarer:

Bokomaten.. sa...

Men Persepolis finns ju i samlingsalbum och har gått på rean? El har iofs inte fått den än så det kanske bara är alla 4 i ett paket, men jag tycket nog ändå det verkar vara en samlingsvoly... har jag fel?

Hermia sa...

Och Shantaram har jag sett kommer längre fram. Skönt om man har klena armar :-)

Erika sa...

Bokomaten: På rean tror jag snarare att det var alla fyra böckerna inbundna/häftade i ett paket... Det här är en samlingsvolym i pocket.

Hermia: Hehe, ja det är en riktig tegelsten!

Magix sa...

Persepolis läste jag i höstas(?) men den var så bra att det nog kan hända att jag slår till i augusti! Efterlängtade pocketböcker är bland det bästa som finns, när man har varit duktig och hållit sig och väntat tålmodigt

Martina sa...

Min pocketönskelista på Bokus går inte heller av för hackor - visst känns det lite grann som att välja en påse med smågodis när man slänger ihop en beställning på pocketböcker? De är ju så billiga, så man kan ta en söt, en salt och en sur på samma gång... och ett par skumsockerbitar också =).

Erika sa...

Magix: Jag kan sällan låta bli att köpa böcker när de ges ut i pocket, om jag t.ex. har lånat dem på biblioteket innan och verkligen gillat dem. Måste av någon anledning äga de böcker jag älskar - jag kan ju vilja läsa om dem eller åtminstone bläddra i dem igen.

Martina: Ja, det är härlig känsla just det där att sitta och välja.. Som du säger blir det ofta en ganska bra mix. Jag brukar t.ex. försöka varva nyutgivna titlar med lite äldre, olika genrer och tjocka böcker med tunna. Precis som när man läser, antar jag.

bokmalen sa...

Vinn en bok!

Genom att svara på några frågor om bla senast lästa bok så har man möjlighet att vinna en bok som heter "15 gånger Asien" som är en reseskildring. Jag har själv läst boken och rekommenderar den.

15 resenärer ger sin bild av en liten del av Asien. Det handlar om starka upplevelser, möten med människor och främmande kulturer, och tankar som uppstår i samband med dessa. Det handlar också om äventyr, naturupplevelser, och meditation. Länder som är representerade i boken "15 gånger Asien" är Indien, Singapore, Laos, Vietnam, Thailand, Kambodja, Malaysia, Indonesien, Kina och Bangladesh. Länk till utlottning av boken: http://www.boktipset.nu/senastenytt.html